Контактних лінз всіляких видів і типів в наш час стільки, що пересічному споживачеві стає важко розібратися в них і зрозуміти, чим одні лінзи краще або гірше інших. До жителів і гостей Києва це відноситься повною мірою.

Тим не менш, деякі лінзи користуються більшою популярністю, ніж інші. Коротенько розповімо про них, взявши за основний принцип те, кому і для чого які лінзи потрібні.

Люди, які хочуть, щоб ці засоби контактної корекції були для них якомога комфортніші і доставляли мінімум клопот, частіше за інших віддають перевагу одноденним лінзам Jonson & Jonson 1 Day Acuvue Tru Eye . Вони вимагають від власника тільки двох дій: вранці їх потрібно одягти, ввечері - зняти, викинути і забути. Втім, на протязі дня про лінзи більше не згадуєш  - вони абсолютно невідчутні. Кисень вони теж пропускають настільки, що для ока в цьому плані немає ніякої різниці, ходить людина в лінзах чи без них. Крім того, Jonson & Jonson 1 Day Acuvue Tru Eye також забеспечені UV-блокатором, який захищає очі від ультрафіолетових променів.

З числа лінз, розрахованих на двотижневе носіння, багато хто вибирає Johnson & Johnson Acuvue Oasys with Hydraclear. Вони також невибагливі і прості у використанні. Крім того, їх можна носити, не знімаючи на ніч, цілий тиждень, але тільки з дозволу офтальмолога. За змістом вологи ці лінзи не поступаються одноденним, і кисень пропускають не гірше, ніж Jonson & Jonson 1 Day Acuvue Tru Eye. Вони, як і попередні лінзи - силікон-гідрогелеві. Такі лінзи вважаються прийнятнішими за гідрогелеві, так як краще «дихають».

А ось «тримісячні» лінзи Interojo Morning Q 38 на ніч знімати все ж таки доведеться. Виготовлені вони з гідрогелевого матеріалу з використанням технології HD (High Definition). Завдяки цьому їх носій бачить чітко навіть при слабкому освітленні.

У людей, які страждають астигматизмом, пальму першості тримають торичні силікон-гідрогелеві лінзи Interojo O2O2 toric, причому не тільки в нашій країні, але й, наприклад, в США і Японії. Головна причина цього - доступна ціна, що для астигматичних силікон-гідрогелевих лінз є швидше виняток, ніж правило. Носити їх слід тільки вдень і міняти не рідше разу на місяць. Вони також настільки м'які, що практично не відчуваються. Інша перевага цих лінз полягає в тому, що для них підходять будь-які багатофункціональні розчини.