Є багато причин, через які втомлюються наші очі. Перевтомити органи зору може будь-яке тривале навантаження. Наприклад, багатогодинне водіння або читання без перерви погано впливають на зір.

У сучасному суспільстві одним з найшкідливіших середовищ, які впливають на погіршення зору є екрани комп'ютерних моніторів, смартфонів, телевізорів. На жаль, без цих пристосувань ми не зможемо прогресувати. Але варто навчитися працювати правильно з технікою, щоб не давати підстав неприємному і дуже поширеному «комп'ютерному зоровому синдрому".

Як розпізнати втомлені очі:

  • зменшення частоти моргань;
  • очі червоніють і мучить свербіж;
  • з'являється сухість, дискомфорт і напруга.

Краплі, які допоможуть прибрати дискомфорт органів зору?

Після визначення причин, що викликають дискомфорт, виділяють такі різновиди крапель:

  • рідина, яка знімає напругу очей від комп'ютера. Її застосовують самостійно для того, щоб зволожити органи зору. Завдяки дії цих крапель на поверхні ока створюється спеціальна плівка, що виконує захисні функції.
  • Дискомфорт в очах, пов'язаний з неправильним або тривалим носінням контактних лінз, знімають спеціальні краплі для очей. Вони не дають очам можливості звикнути. Також є інноваційні краплі подвійної дії для очищення, які рекомендують фахівці капати в очі  коли людина як в лінзах,так і без них. Засіб допомагає прибрати відчуття сухості органу зору, яке іноді хвилює носіїв цього способу корекції зору. Краплі можна використовувати кілька разів на день як для очищення, так і для зволоження. Вони не шкідливі для очей, так як не мають в своєму складі консервантів.

Чи можна допомагати дитячим очам краплями?

Часто від дитини можна почути скаргу на дискомфортний стан органів зору, особливо в кінці дня. Лікарі не радять поспішати допомогати дитині краплями. Спочатку потрібно з'ясувати причину нездужання. Можливо, дитину мучить не типова проблема, пов'язана з тривалою роботою за монітором або безперервним читанням. Причиною можуть бути такі захворювання, як: кон'юнктивіт, міопія, амбліопия(або "ледаче око". Правильніше буде відвести дитину на огляд до лікаря-офтальмолога.

Головне завдання очних крапель.

Існує така думка, що краплі для очей повинні лікувати. Це не правда. Вони можуть тільки тимчасово усунути причини втоми органу зору. Рідина допомагає знижувати неприємні симптоми, полегшує зоровий дискомфорт.

Для того, щоб вирішити проблему, яка турбує, одні краплі не допоможуть, потрібно не забувати про профілактику комп'ютерного зорового синдрому. Якщо до вищеперелічених скарг приєднуються інші неприємні ознаки, терміново йдіть до лікаря-офтальмолога.