Якщо людина носить контактні лінзи багаторазового використання, вона повинна обов'язково мати в своєму арсеналі спеціальний розчин, щоб вони були чистими та безпечними.

Існують  два головних вида очищувальних розчинів: пероксидні та багатофункціональні. Обидва види прекрасно видаляють забруднення, мікроби і залишки білків, але працюють вони по-різному.

Багатофункціональний розчин

Часто саме цей вид обирають покупці через швидке очищення, дезінфекції та безлічі додаткових функцій. Також завдяки їх низькій вартості вони стали дуже популярними серед користувачів контактної корекції.

Існує багато різних типів багатофункціональних розчинів, які спрямовані на вирішення проблем для різних видів контактних лінз. Перед покупкою потрібно переконатися, наскільки він підходить для лінз.

Коротка характеристика багатофункціональних розчинів

  • REGARD - інноваційний розчин для лінз зі спеціальною формулою контролю кисню для кращої гігієни і комфорту при використанні м'яких контактних лінз. Завдяки функції вивільнення зайвого кисню він також зменшує відкладення білка на очах і на лінзах.
  • NEO PLUS - призначений спеціально для повного очищення. До його складу входять полімери, які знищують всі види відкладень і бактерій. Крім основних функцій очищення, він запобігає появі свербіння і почервоніння очей.
  • Avizor Aqua Soft - в момент використання не вимагає додаткової механічної очистки. Він самостійно відмінно справляється з усіма головними функціями.
  • Schalcon ProClarity Multiaction - один з кращих спеціальних розчинів для очищення від всіх видів відкладень і бактерій. Він добре зволожує протягом дня і запобігає розмноженню бактерій.

Пероксидний розчин

 Використання пероксидного розчину вимагає більше часу та уваги для безпечного очищення лінз. Він не містить консервантів, тому популярний серед тих людей, які страждають алергією або мають велику чутливість до хімічних речовин. Він, як правило, дорожче від інших саме через свій безпечний склад.

Коротка характеристика пероксидних розчинів

  • Queen's Peroxide - спеціальна рідина для стерилізації лінз. Її не потрібно механічно обробляти і чистити. Він містить мінімум хімічних добавок і справляється з різними видами відкладень без будь-якої допомоги. Прекрасно підійде для людей з алергією.
  • Avizor Ever Clean - підходить для всіх типів м'яких лінз. У своєму складі має 3% перекис водню, який відмінно справляється з будь-яким забрудненням лінзи і добре дезінфікує.

Іноді вони не підходять людині, що викликає алергічні реакції під час користування контактними лінзами. Очі можуть бути дуже чутливими і погано сприймати його протягом тривалого часу використання. Почервоніння, запалення, біль, надмірне розмиття може стати результатом зараження інфекцією.

У подібних випадках потрібно звернутися до офтальмолога і замінити старий розчин на новий.