Для більшості людей, що мають проблему поганого зору, думка про те, щоб сказати «ні» окулярам і мати здоровий зір, здається неможливою. Офтальмологічний ринок розвивається і з'являються новинки з удосконалення корекції зору.

Один з альтернативних способів корекції зору, який прийшов на зміну окулярам - контактні лінзи. Статистика показує, кожна третя людина з поганим зором, віддає перевагу лінзам, ніж окулярам. Сьогодні всі бажаючі можуть випробувати на собі переваги контактних лінз.

Покрокова інструкція по підбору контактних лінз.

Крок 1. Консультація в салоні оптики

Проконсультуйтеся у лікаря-офтальмолога в салоні оптики. Це важливий момент, оскільки існують обмеження на використання контактних лінз. У цей список входять захворювання слизової оболонки очей,  запальні процеси і алергії, викликані всякими подразниками. В оптиці вам зроблять діагностику очей і допоможуть з вибором лінз.

Крок 2. Підбір контактних лінз

Вибір лінз - відповідальний момент, тому що існують різні типи лінз, які вимагають відповідний догляд. В оптиці вам підберуть тип контактних лінз, які підходять для очей за формою, товщиною і матеріалом. Також проконсультують як правильно користуватися лінзами і нададуть письмову інструкцію.

Крок 3. Догляд за контактними лінзами

Важливо дотримуватися термінів носіння лінз. Вказуйте точну дату в календарі, коли потрібна планова заміна. З моменту відкриття упаковки відраховується термін використання лінз, при цьому, не має значення, скільки днів лінзи носилися. Пам'ятайте про правила гігієни. Обов'язково мийте руки перед прямим контактом з лінзами і стежте за термінами придатності розчинів і крапель.

Крок 4. Регулярно перевіряйте зір

Через деякий час зір може змінитися, для його перевірки та корекції слід відвідувати кабінет лікаря-офтальмолога 1 або 2 рази на рік. Якщо ви маєте відчуття дискомфорту при носінні лінз, негайно зверніться до лікаря.

Крок 5. Насолоджуйтесь усіма перевагами використання лінз

Після придбання контактних лінз, ваші очі будуть сяяти, а ви будете почувати себе впевнено і комфортно.