Як лікувати перевтому очей?

У сучасному «електронному суспільстві» ніхто не звертає уваги на те, що протягом дня ми втомлюємося не тільки морально, а й фізично, особливо це стосується тих, хто весь день проводить перед екраном монітора. В кінці робочого дня втомлюються не тільки руки від безперервного контакту з клавіатурою, або спина від сидіння навіть в самому зручному кріслі, або ж ноги від однакового положення, але і очі зрозуміло від чого.

Протягом дня очі піддаються величезному навантаженню. Крім того, ми не даємо їм відпочити навіть після роботи, читаючи книги в метро або маршрутці, якщо це електронна книга або телефон в тремтячому автобусі, або дивлячись телевізор, або сидячи за монітором комп'ютера вдома та ін. В внаслідок такого режиму незабаром ви можете відчути дискомфорт у вигляді почервоніння, сухості, болю або відчуття піску в очах.

Щоб уникнути перевтоми очей або надати їм «друге дихання» потрібно використовувати зволожуючі краплі для очей. Такі препарати дозволяють позбутися від сухості, почервоніння та запалення. Так само у вас може спостерігатися дефіцит сльозної рідини в очах, від цього і сухість. Для зволоження рекомендується використовувати спеціальні препарати більш відомі як штучні сльози або краплі від сухості очей.

Якщо Ви тривалий час носите контактні лінзи, то ймовірність відчути такі  симптоми ще вище, так як очі піддаються подвійному навантаженню. В цьому випадку необхідно використовувати спеціальні зволожуючі краплі для очей при носінні лінз. Вони дозволять позбутися від відчутного дискомфорту  у вигляді сухості, почервоніння і роздратування органів зору.

Існують і заспокійливі краплі для очей при носінні лінз. Вони допоможуть відновити слізну плівку і зменшити прояви симптомів при алергії або звикання до нових лінз, і, як наслідок, заспокоять Ваші очі.
 
Спеціальні краплі для очей при носінні контактних лінз мають певну перевагу, так як їх можна використовувати не знімаючи лінз, вони одночасно заспокоюють очі і зволожують лінзу, усуваючи сухість. Отже, із застосуванням крапель для зволоження очей при носінні лінз розібралися.

Якщо Ви перебуваєте в режимі адаптації до нових лінз або зовсім тільки почали ними користуватися, то зволожувати очі необхідно. Головне - уникнути звикання, якщо Ви довгий час не можете звикнути до лінз, або впоратися з "синдромом сухих очей", слід подумати про заміну лінз.

Пам'ятайте, що перед вибором будь-яких препаратів по догляду або для лікування очей потрібно обов'язково проконсультуватися у лікаря-офтальмолога. Нагадаємо, що магазини Київлінза надають послуги оптометристів. Приємних покупок і залишайтеся здорові!