Як правильно підібрати сонцезахисні окуляри?

Насправді, саме від того, чи правильно ми підібрали оправу під форму обличчя, залежить те, йдуть нам окуляри чи ні. І це є головною причиною переконання, що нам взагалі ніякі окуляри не йдуть. Чому ж так відбувається?

В першу чергу, це результат неправильного підбору оправи під певну форму обличчя. Ще частіше люди просто нічого в цьому не розуміють і передають справу в руки професіоналів, тобто продавців або консультантів. Іноді, коли окуляри ну дуже сподобалися, ми їх купуємо з думкою: «такі красиві окуляри просто не можуть виглядати погано». Але, іноді, навіть дуже стильні окуляри можуть зіпсувати зовнішність, підкресливши не найвдаліші риси обличчя і, щоб надалі цього не було, ми дамо Вам декілька порад про те, як підібрати окуляри.

Сонцезахисні окуляри і форма обличчя

Спочатку Вам потрібно визначити форму свого обличчя. Для цього візьміть свою фотографію, бажано роздрукуйте її та обведіть обличчя по контуру. Так Вам буде легше визначитись з типом обличчя. Запитайте: «чому не можна просто подивитися в дзеркало?» Справа в тому, що так ми не зможемо об'єктивно себе оцінити і побачити з боку так, як бачать інші.

Отже, давайте ж опишемо основні форми обличчя, щоб визначити свою. Існує п'ять найпоширеніших типів: коло, овал, серце, прямокутник і трикутник. І кожна з цих форм має характерні особливості, в залежності від яких ми можемо підібрати правильну оправу. Малюнок у нас вже є, так давайте ж визначимося з формою обличчя і спробуємо підібрати окуляри до кожної з них.

Почнемо з кола. Tаке обличчя не має яскраво виражених гострих кутів. Власникам такого типу рекомендується вибирати оправи геометрично правильних форм, які будуть прямо пропорційні формі обличчя. Наприклад, прямокутні окуляри, або, як їх називають «вайфарери». Бажано, щоб верхня їх частина була трохи ширше скул, а нижня рівняти з контурами обличчя.

Овальне обличчя вважається самим універсальним, адже до нього, швидше за все, підійдуть майже всі оправи. Характерною особливістю є правильний і рівний овал, без занадто виражених частин обличчя. Тут давати якісь конкретні поради з приводу оправ не потрібно. Ви можете експериментувати з будь-якими геометричними формами.

Наступна форма особи - серце. Характерною особливістю є загострене підборіддя, а ближче до чола обличчя розширюється. Для такої форми потрібно вибирати оправу трохи ширше чола, для балансу. Надається перевага акценту на нижній частині або ж яскравим елементам на дужках. Відмінно підійдуть окуляри з заокругленням знизу. 

Головними особливостями прямокутного обличчя є яскраво виражене підборіддя і пропорційний йому лоб. Пом'якшити досить - таки гострі кути такого обличчя можна за рахунок округлих оправ. Це можуть бути декоративні округлості або окуляри  круглої форми. Потрібно звернути увагу на те, щоб ширина оправи була трохи більше ширини скул. Відмінно підійдуть до такої форми широкі «котячі» оправи, або круглі окуляри - «тішейди».

Характерною особливістю трикутної форми є яскраво виражена нижня частина обличчя, це і найширша частина, а ближче до чола починає завужуватись. Для такого типу слід вибирати оправи з акцентом на верхній частині, наприклад, оправи «Клабмастер» або «Броулайн». Це окуляри з масивною верхньою частиною, в той час, як нижня частина оправи тонка, майже непомітна. Вибираючи окуляри для трикутного обличчя, переконайтеся, що їх ширина більше ширини підборіддя. Це буде пом'якшувати обличчя і робити його більш жіночним. Також ідеально підійдуть «котячі» оправи, їх ще називають «лисички».

Отже, сподіваємося, що тепер Ви визначилися з формою свого обличчя і вже знаєте, як підібрати сонцезахисні окуляри собі або комусь іншому. І якщо Ви хочете зайнятися цим прямо зараз, ми можемо надати Вам таку можливість, адже на нашому сайті Kievlinza.ua є відмінний сервіс - онлайн примірочна, за допомогою якого можна підібрати окуляри онлайн і оформити замовлення, не виходячи з дому! Приємних і вдалих покупок!