Догляд належним чином за лінзами здатний видалити до 90% накопичень на очах. Щоб зберігати здоров'я очей потрібно знати, як дезінфікувати лінзи, застосовувати розчин і що категорично не можна робити.

Завдяки нинішнім багатофункціональним бактерицидним розчинам, процес очищення контактних лінз спростився в декілька разів. Зрозуміло, що його тривалість відштовхується від типу лінз і термінів носіння.

Розчини діляться на 3 групи:

  • Ферментний (застосовується 1 раз в тиждень);
  • щоденний;
  • багатофункціональний.

Використовуючи той чи інший розчин, забороняється торкатися руками шийки пляшки, щоб не занести забруднень в рідину. Після всіх процедур розчин потрібно закривати. При бажанні заміни розчину, щоб уникнути неприємних ситуацій, проконсультуйтеся з лікарем.

Отже, давайте розберемося, який догляд потрібен рятівникам наших очей.

Щоденний догляд за засобами для корекції зору має на увазі:

  • Очищення лінз;
  • промивання;
  • дезінфекцію.

Робити очищення лінз слід призначеним розчином, який обов'язково повинен підходити для ваших очей. Наступний крок - промити лінзи розчином з обох сторін. Потім провести дезінфекцію. Покладіть лінзи в призначений контейнер, залийте розчином, щоб вони цілком були покриті рідиною. Лінзи вимагають знаходження в розчині не менше 4-6 годин.

Суворо забороняється користуватися розчином, де вже зберігалися лінзи, оскільки ці дії сприяють швидкому розмноженню бактерій і накопичень на стінках контейнера. І ні в якому разі не мийте контейнер водою з-під крана.

Слідувати вищенаведеним правилам важливо, тому що найпоширеніше інфекційне захворювання, яке було виявлено у 85% пацієнтів, - мікробний кератит. Головне джерело захворювання - неправильний догляд за контейнером. Тому контейнер потрібно міняти щомісяця.