Окуляри вже давно стали трендом. Вони не просто коректують зір, але і здатні кардинально змінити зовнішність людини. Щоб підкреслити форму свого обличчя, надати  шарм, перетворитися потрібно вибрати правильну і модну оправу.

Як підібрати модну оправу?

Спочатку необхідно визначитися з типом Вашого обличчя. До основних типів відносяться: кругле, овальне, квадратне, прямокутне, трикутне.

Круглому типу властиві однакові ширина і довжина обличчя, маленький рот і неширокий лоб. У овального типу всі риси пропорційні, воно вважається ідеальним. Квадратному обличчю характерні широкий лоб і підборіддя, а також гостра незграбність в районі скул і виразна щелепа. Прямокутній формі притаманне квадратне підборіддя, масивна щелепа, довгий ніс. Трикутний тип обличчя визначається досить широким чолом і заокругленим підборіддям.  Важливим є те, що цей тип обличчя схожий на сердечко за рахунок переходу від широкого чола вниз до звуженому підборіддя.

Визначивши форму обличчя, можна з легкістю підібрати належну очкову оправу і надати своїй зовнішності як додаткову привабливість, так і коригувальний ефект.

Види оправ для кожного типу обличчя

Круглого обличчя:

Для володарів круглої форми обличчя підійдуть окуляри з виразними кутами квадратної або прямокутної форми, вони додадуть обличчю витягнутості і гостроти.

Овального обличчя:

Овальної форми обличчям йдуть майже всі види оправ, але особливо окуляри зі звуженими до верху кутами і прямокутні оправи.

Квадратного обличчя:

Людям з квадратною формою обличчя необхідно підбирати круглу або овальну оправи, щоб надати подовженості і приховати характерні цьому типу широкий лоб і виразно квадратне підборіддя.

Прямокутного обличчя:

Ви отримаєте ідеально витончене і ніжне личко завдяки квадратній очковій оправі. Бажано вибирати оправи з виразними акцентами. Наприклад, прикраси або стрази на дужках зроблять обличчя більш широким і округленим. Ключовим моментом буде можливість змінити зовнішність і зробити, наприклад, ніс акуратніше, менше. Для цього достатньо приспустити окуляри нижче на переніссі.

Трикутного обличчя:

Стильно і витончено будуть виглядати окуляри-метелики, оправи з широкою нижньою частиною і окуляри з оправою «котяче око». Оправи такого виду додадуть гармонійності обличчю і відвернуть увагу від широкого чола та вузького підборіддя.

Модними тендеціями залишаються окуляри-метелики, прямокутні окуляри, окуляри в стилі «котяче око», окуляри з тонкою металевою, круглою, овальною формою і окуляри з невидимою або на половину невидимою оправою.

Тому, щоб бути стильним і впевненим у собі, своєму зорі і зовнішності, робіть вибір оправи правильно, відштовхуючись від форми Вашого обличчя.