Самі складні клієнти, до яких потрібно поставитися тільки з терпінням і розумінням - діти.

Для початку запитайте у дитини про те, яку пару окулярів він хоче. Більшість відповідей потрапляють в одну з цих двох категорій:

"Я хочу ті ж окуляри, що і ..."

 

"Я хочу окуляри мого улюбленого супергероя (нинішнього кумира)".

Тепер буде легше зрозуміти, спираючись на ці два критерія, який засіб корекції запропонувати.

Часто діти намагаються наслідувати дорослим, особливо тим, ким вони захоплюються, і тим, хто їх слухає. Це може бути батько, старший брат, сестра або навіть кращий друг, який також носить окуляри для корекції зору. Тому, крім технічних оправ, запропонуйте більш класичні, які можуть нагадувати дорослі окуляри в мініатюрі. Не має значення, виготовлений  каркас з пластику або металу, вони повинні виглядати так само, як у «дорослих». 

Крім того, діти можуть бути захоплені персонажами з мультфільмів, супергероями або популярними кумирами, а отже, їхніми образами.

Також важливо враховувати крім форми ще і колір!

Однак основною вимогою завжди є довговічність, якість і комфорт при носінні. Особливо на початку, коли дитині не особливо буде комфортно, використовуючи окуляри для корекції. Їх часто сприймають як перешкоду для свободи пересування. Потрібно зацікавити малюка, таким чином, він отримає засіб корекції, який йому потрібен. Якщо окуляри будуть правильно підібрані, зручні для дитини, йому буде легше прийняти це як необхідність і носити їх. Окуляри початково не повинні стати причиною дискомфорту.

На жаль, не всі думають, що важливо слухати побажання дитини.  Часто діти отримують окуляри, які функціональні, звичайно ж, але не співпадають з їх уявленням про цей предмет. Це заважає дитині звикнути до них, а після будуть провокувати його відноситись до пристосування корекції недбало.

Ми рекомендуємо завжди нагадувати клієнтам, особливо батькам, про те, що пара окулярів - це інструмент, який потрібно носити для фізичного і психічного благополуччя самої дитини. Так само, як дорослий ніколи не буде носити окуляри, які йому не подобаються, також дитина, ймовірно, зробить те ж саме.