Окуляри, що коректують зір, дуже важлива річ для людини, що страждає від даної проблеми. А в теплу пору року підвищується ще й потреба в сонцезахисних окулярах. Щоб вони служили довго, радували вас і оточення своїм виглядом, дотримуйтесь правильного догляду.

Як доглядати за сонцезахисними окулярами

Якщо пристосування з твердими лінзами забруднилося чим-небудь, то промийте його теплою водою, інакше через твердих частинок з'являться подряпини.

 

Враховуйте, що при присутності пластикових лінз або поверхневих покриттів не можна використовувати гарячу воду для промивання і сушити феном.

Правильним очищенням оптичного виробу буде протирання від низу до верху або з боку в бік спеціальною двосторонньою серветкою з мікрофібри для догляду за окулярами, змоченою спеціальним розчином.

 

Особливу увагу зверніть на упори на ніс. У жаркий день обличчя потіє і носоупори сильно забруднюються.

 

Для очищення виробів від жиру також підійде рідкий або гелевидний миючий засіб або вода з додаванням мила. В крайньому випадку, використовуйте бавовняний рушник. Края одягу і паперові серветки для цього не підійдуть,  бо можуть призвести до пошкодження поверхні окулярів.

 

 

Іноді забруднення збираються в таких місцях, що їх важко видалити, для цього використовуйте ватну паличку, змочену рідиною для очищення. Вона видалить забруднення, створить додатковий захист від дрібних подряпин. Деякі  засоби зменшують ймовірність запотівання. Використовуйте не будь-які спреї та засоби для очищення, а лише рекомендовані, так як інші можуть нашкодити лінзі.

 

Якщо ви помітили будь-які пошкодження на окулярах, то замініть їх, використання виробів з поломкою небезпечно для зору.

 

Вибирайте окуляри з полімерними лінзами. Мінеральні, або ж скляні, травмонебезпечні і важкі при носінні, хоч і менше дряпаються. Полімерні ж легкі і для поломки таких потрібно сильно постаратися. Також є полікарбонатні та лінзи із матеріалу Trivex. Лінзи із полікарбонату в 12 разів міцніше, ніж полімерні. Окуляри з такими лінзами ідеально підійдуть для людей, які ведуть активний засіб життя.

 

 

Деякі майстри оптики пропонують чистку окулярів від пошкоджень шляхом шліфування. При не дуже сильних подряпинах це досить ефективна процедура.

Не намагайтеся чистити мінеральні лінзи в окулярах самостійно. В інтернеті є безліч "Лайфхаків" для прибирання подряпин зубною пастою і т.п., але це не довготривало і може погіршити ситуацію. А якщо намагатися самостійно шліфувати  полімерні або лінзи з покриттям - це взагалі зіпсує ваші окуляри.

 

Правильний догляд допоможе продовжити термін їх служби не на один сезон і захистить ваші очі від випромінювань, ідеально доповнивши ваш образ.