Відомі помилки про окуляри для спорту

Для багатьох людей спорт є не тільки хобі, а й, до певної міри, сенсом життя. Як відомо, для кожного виду спорту існує спеціальний одяг, взуття і, звичайно ж - окуляри.

Спортивні окуляри - найнеобхідніший атрибут для будь-якого спортсмена. У сучасних магазинах представлений величезний асортимент окулярів на всі випадки: для бігу, вело- і мотоспорту, водіння, дайвінгу, плавання, риболовлі, спортивної стрільби та інших різновидів спорту. А в теплі пори року, або під час активного відпочинку Ваші очі зможуть захистити спортивні сонцезахисні окуляри.

Окуляри спортивні забезпечують комфорт при заняттях будь-якими видами спорту. Вони захищають очі від надто яскравого світла, ультрафіолетових променів і відблисків, вітру і пилу, крапель дощу і інших «перешкод». Вони зручно і щільно сидять на обличчі і не спадають за рахунок спеціальних заушников або гумок, які утримують окуляри на обличчі при будь-яких рухах. Крім всіх переваг, існують і помилки про окуляри сонцезахисні спортивні, і ми спробуємо їх спростувати.

Отже, відомі міфи про спортивні окуляри:

  1. Спортивні окуляри і стиль - різні речі. Існує думка, що через свій своєрідний дизайн не підходять для повсякденного носіння. Наприклад, для походу в магазин за хлібом вони зовсім не годяться. Наважимося оскаржити цю помилку, адже спортивні окуляри можуть бути стильними та сучасними. Виробники з кожним роком хочуть вдосконалити свій продукт, тому сьогодні асортимент спортивних окулярів нічим не поступається асортименту сонцезахисних або інших окулярів.
  2. Часте носіння спортивних окулярів може привести до розвитку астигматизму. На сьогоднішній день виробники поки не знайшли надійного способу фіксації лінз з великим радіусом кривизни до дуже зігнутої оправі, яка повинна щільно прилягати до обличчя. А з точки зору офтальмологів такі лінзи за рахунок кривизни можуть спотворювати зображення, що і призводить до астигматизму. Йдеться про лінзи з діоптріями, які використовуються в окулярах для корекції зору. В даний час спортивні окуляри для корекції зору існують, але з більш плоскими лінзами. Такі спортивні окуляри не представляють ніякої небезпеки для зору.
  3.  Запотівання спортивних окулярів. Як ми вже згадували, для кожного виду спорту існують відповідні окуляри, призначені для захисту очей від тих чи інших «перешкод». Якщо призначення Ваших окулярів не збігається з вибраним видом спорту, то можливо, що вони запотівають, або пропускають повітря, пил, камінці, що викликає дискомфорт. Крім того, такі недоліки можуть бути присутніми в окулярах поганої якості, в них може бути погана циркуляція повітря, або ще якісь недоробки.
  4. Спортивні окуляри або конструктор? Якщо в Ваші руки вперше потрапляють багатофункціональні спортивні окуляри, то, напевно, виникає думка, що вони не дуже зручні у використанні. Найчастіше комплекти спортивних окулярів включають в себе безліч змінних деталей, що на перший погляд може здатися непрактичним. З таким комплектом спочатку доведеться повозитися, але, коли Ви навчитеся - такі окуляри стануть незамінними для Вас в будь-яких ситуаціях.
  5. Спортивні окуляри з діоптріями. Міф чи реальність? Сьогодні виробники сонцезахисних окулярів подбали про те, щоб спортом в комфортних умовах могли займатися абсолютно всі, навіть люди з проблемами зору. Для цього з'єднали сонцезахисні окуляри з окулярами для корекції, отримавши в результаті окуляри, які служать не тільки для захисту, але і для корекції зору.

Де можна купити спортивні окуляри?

У наших салонах «Оптика-С» в Києві та на сайті інтернет магазину Кіевлінза представлений величезний асортимент спортивних окулярів на всі випадки життя! Займайтеся спортом з комфортом!