Роль сонцезахисних окулярів в даний час складно переоцінити. Красуні і модниці перетворили цю деталь гардеробу в повноцінний аксесуар.

За допомогою окулярів тепер не просто захищають очі від сонця, окуляри - це тепер ще й прикраса. Змінити імідж, надати образу індивідуальність, сховатися від надмірно прискіпливих поглядів, - в сонцезахисних окулярах можна майже все.

Захоплення і легке здивування від зовнішності - тепер цього недостатньо. Жіночі окуляри від сонця поступово стають джерелом провокацій.

1. Розкосе ретро

Хочете в 2018-му приміряти образ олівцевих красунь з плакатів в стилі пін ап? Швидше надягайте окуляри в "розпірних" оправах. Важливий нюанс: риси обличчя повинні бути невеликими, а обличчя - умовно "овальним" або "трикутним". Панночкам з "круглою" формою обличчя замість мінімалістичних моделей краще віддати перевагу об'ємним. Лінзи в них можуть бути овальними і / або прямокутними.

2.Вузький формат

Футуризм не здає своїх завойованих позицій. Скільки в таких окулярах практичної користі для очей? Складно стверджувати, що досить. Яскраве світло знайде лазівку і проникне, куди не треба. Але елемент гардероба, ніби запозичений у легендарної Трініті з усім відомої "Матриці", можна активно експлуатувати в якості деталі образу. Модний футуристичний мінімалізм як актив - чому ні?

3. Масивна оправа - надійний захист

Дивуй і володарюй. Злегка перефразувавши крилатий вислів, Вікторія Бекхем поділилася зі світом ідеєю гламурного мега-захисту від сонця. Надійний аксесуар повинен мати класичну горизонтальну верхню частину, чорні лінзи і масивну квадратну оправу.

Якщо така форма викликає асоціацію із захисною маскою косаря трави на галявинах, нічого страшного. Зараз таких моделей на модниках і модницях можна виявити досить. Модель добре захищає від УФ-випромінювання і незвично виглядає, що робить її і практичною і цікавою.

4. Напівпрозорі лінзи

І знову повертаємося до відповіді на питання "навіщо?". Прозора лінза не буде надійним захистом ні на пляжі на березі океану, ні на лижному курорті високо в горах. Зупинити потік світла вона просто не зможе, не дано. А що зможе?

Лінзи з легким затемненням стануть знову-таки фішкою, але в умовах великого міста. Причому, в тих його куточках, де УФ-випромінювання не відрізняються високою потужністю. Такі окуляри не "ховають" макіяж, а підкреслюють привабливість і додають індивідуальності образу власника. І, звичайно, допомагають звернути на себе увагу. 

5. Веселка - дуга

Світом править колір. Чи не перевантажуєте себе ретельним аналізом, яка форма оправи буде виглядати більш ефектно. Лінзи та оправа у справжніх шанувальників Colour-стилю - на другому плані. Головний момент тут - колір. Яскравий, приглушений, що контрастує в парі лінзи / оправа. Кольорів має бути багато. Правильно підібрані окуляри цього типу можна сміливо розглядати як найкращий вибір для кругловидих панянок. Дами з великими рисами обличчя також можуть звернути увагу на Colour-стиль. Яскраві відтінки окулярів успішно заволодіють увагою співрозмовника, а обличчя власниці зроблять більш витонченим.

6. Кола на воді або оверсайз

Якщо модельєри одягу "підглядають" гармонійні поєднання кольорів у природи, чому б цього не зробити вам? "Стрекоза" знову з нами. Відрізняється модель, як сказали б виробники, хорошим "функціоналом", так як ефективно справляється із захистом очей від ультрафіолету. Сліди безсонних ночей під очима? Не встигли нанести макіяж? Не проблема. "Стрекоза" приховає все!

7. Дужки знизу

Комусь така форма здасться старомодною, хтось буде в повному захваті від незвичності моделі. У таких окулярах вас однозначно помітять: оригінальність завжди в ціні.

8. Оправа і принти

Яскравий образ зобов'язує. Чому б не додати до нього природного забарвлення літнього дня? У разі наявності такої деталі в гардеробі важливо пам'ятати, що "з принтом" може бути саме деталь, а не весь образ - "абсолютний принт". Якщо, звичайно, ви не збираєтеся на карнавал або вечірку.

9. О, спорт, ти - мир!

ЗСЖ, спорт, здорове харчування, - сьогодні не просто модно, а й корисно і актуально. Спортивний стиль можуть успішно підкреслювати і окуляри. Але не тільки вони: стрункість і підтягнутість - обов'язкові умови при створенні атлетичного іміджу. Вибір наряду в такому випадку вимагає уваги, так як повинен відповідати.

10. Дзеркальні лінзи

Дзеркальне скло в окулярах - супер-актуальний тренд, який не планує здавати своїх позицій. Якість і надійність виробника - понад усе: дзеркальні елементи повинні забезпечувати очам якісний захист від сонячних променів. Ще й бонус: в них стільки загадковості!

11. Геть оправи

Мінімалізм і стильність - риси сьогоднішнього дня. Доповнює рішення кольорове скло. Цікава ідея для міста, погодьтеся?

12. Незвичайна "монобров"

Перше враження - "подвійна" оправа. Чого не зробиш заради оригінального іміджу! Ребро оправи не просто яскраво виражене, воно активно притягує до себе увагу. Ну і що, що роль його виключно декоративна? Окуляри-монобров - ще одне стильне і незвичайне рішення в скарбничку річного іміджу.

13. Декор на чолі кута

Фото в рамці? Декоративний багет для картини? Ні, просто витончене доповнення до образу. Якщо такого аксесуара в вашому гардеробі поки немає, може бути, це та модель, яку ви так довго шукали?