Окуляри - це необхідна і стильна річ, гарний аксесуар, який напевно є у кожного з нас: хтось користується окулярами, так як потребує корекції зору, хтось носить його як стильний аксесуар, багато хто використовує комп'ютерні окуляри, а 80 відсотків населення носять сонячні окуляри. Але навряд чи у всіх окулярів є свій окулярник, чохол або футляр. Але ж для окулярів - це як друга половинка.

Часто ми носимо окуляри в кишенях курток, штанів, одягаємо їх на голову замість обруча, кидаємо їх в сумку або бардачок автомобіля ... не думаючи про те, що при такому зверненні окуляри можуть подряпатися або зламатися. Пошкоджені лінзи або розхитані, криві дужки спотворюють зображення, чим можуть зіпсувати наш зір.

Якщо Ви хочете, щоб Ваші окуляри прожили довге і здорове життя, намагайтеся вберегти їх від подряпин або інших пошкоджень. Купуючи сонцезахисні або інші окуляри, постарайтеся відразу обзавестися футляром. З окулярника Ви автоматично продовжуєте термін експлуатації окулярів і можете уберегти себе від незапланованих витрат на нові аксесуари.

Якими бувають футляри для окулярів?

У салонах оптики «Оптика-С» або на сайті kievlinza Ви можете бути приємно вражені величезному вибору і самих окулярів, і футлярів до них: тверді і м'які, тканинні, пластикові мають тисячі різних форм і забарвлень. Ціни мінімальні, а в наявності є як тканинні мішечки для окулярів - дуже практичні і не займають багато місця в сумці, так і щільні футляри, які надійно захистять окуляри від різних механічних впливів на них.

Якої форми вибирати футляр - справа кожного. Наприклад, для більш енергійних людей, які постійно перебувають в русі, переважно буде вибрати жорсткий футляр. Він не тільки захистить лінзи від ушкоджень, але і не дозволить зламати саму оправу. Але і м'які футляри мають свої плюси, вони більш компактні і зручні у використанні, а також довше прослужать і не зламаються.

І якщо окуляри ми підбираємо за формою обличчя, то футляр - під потрібний стиль одягу, або під ситуації, де ми будемо його використовувати.

Як підібрати футляр для сонцезахисних окулярів?

Тут є кілька простих правил:

Футляр повинен максимально відповідати розміру окулярів для того, щоб вони щільно трималися в футлярі і не бовталися.

При виборі окулярника краще звертати увагу на яскраві і контрастні футляри. В такому випадку Вам буде легше відшукати свої окуляри, де б вони не знаходилися.

Варто враховувати і колір футляра зсередини. Світлі кольори з часом забруднюються і це не дуже естетично виглядає, а темний матеріал навіть якщо забрудниться - це не буде так помітно.

Щоб не подряпати окуляри, внутрішня частина футляра повинна бути м'якою, наприклад, із замші. І ще краще, щоб чохол не мав гострих граней і блискавок.

Бажано вибирати футляр форми паралелепіпеда. Це буде зручно, наприклад, в автомобілі: окуляри не будуть кататися по салону, як це може статися з круглим чохлом.

Механізм закриття футляра повинен бути жорстким і щільним. Це не дозволить футляру мимоволі відкриватися. Футляри бувають у вигляді хлопавок, на блискавці, на магнітній або звичайній кнопках.

А відкриватися футляр повинен легко, можливо навіть настільки легко, щоб Ви могли дістати окуляри однією рукою. Це буде дуже практично в різних ситуаціях.

І якщо ми вже переконали Вас у необхідності окулярника, то придбати футляр для сонячних окулярів, звичайних окулярів для зору, читання або водіння Ви можете в наших салонах «Оптика-С» в Києві, або на сайті інтернет-магазину kievlinza.