Коли людина тільки надягає окуляри і відчуває якийсь дискомфорт, спотворення зображення, нечіткість форм і просто не може знаходиться в окулярах, слід говорити про аберацію. Якщо вам знайома ця ситуація, не варто турбуватися і думати, що дана проблема не вирішується. Все нормально і природно, просто варто деякий час почекати і адаптуватися до окулярів.

По-перше, потрібно розібратися з причинами, за якими виникає аберації в окулярах.

1.Неправільний вибір окулярів і їх невідповідність реальним проблемам. Важливо знати, що дані окуляри дійсно вам підходять і відповідають рекомендаціям лікаря. В іншому ж випадку, ви просто самостійно псуєте собі зір. Вибирати окуляри, не знаючи своїх індивідуальних характеристик, ні в якому разі не можна.  А якщо у вас все-таки є рецепт лікаря, перевірте чи дійсно окуляри йому відповідають.

2. Неправильно підібрана оправа. Впливає на якість зображення і вибір оправи і правильне її розміщення на обличчі. Якщо вигин оправи не підходить, якість зображення погіршується. Cтарайтесь завжди носити окуляри в одному положенні і на однаковій відстані від очей.

3. Якщо в рецепті вказаний високий ступінь далекозорості або короткозорості. У такій ситуації слід підібрати окуляри з лінзами асферичного дизайну, які вирішать проблеми з якістю зображення і скорегують розмір очей в окулярах.

Якщо вам некомфортно в окулярах, періодично їх знімайте, даючи очам можливість відпочивати. Щоб не перевантажувати себе, робіть перерви між читанням і роботою за комп'ютером.

Якщо відчули сильне спотворення, зніміть окуляри і закрийте очі на пару хвилин. Намагайтеся проводити час на свіжому повітрі і робити легкі вправи.

До окулярів потрібно звикнути, особливо якщо у вас серйозні проблеми із зором.

Тим не менш, якщо симптоми не проходять, обов'язково зверніться до фахівця і не ризикуйте своїм здоров'ям.