Лінзи двотижневого носіння обирають рідше, ніж щоденні або місячні, тому що за одноразовими лінзами не потрібно доглядати, після дня використання потрібно просто викинути їх. Що стосується щомісячних, то деякі з них можна носити безперервно сім днів, потрібно промивати їх в спеціальній рідині і замінити через місяць.

Двотижневі лінзи бренду Johnson & Johnson Acuvue Oasys with Hydraclear призначені для денного носіння, можна експлуатувати безперервно шість днів. Є UV-фільтр, в упаковці 6 штук. Зроблені з силікон-гідрогелю, який характеризується високим вмістом рідини, що дозволяє уникнути дискомфорту. Найчастіше такі лінзи можуть призначатися новачкам, тому що на перших тижнях використання можна зіткнутися з проблемою дискомфорту до повного звикання.

Під час носіння на лінзах збираються бактерії і можуть з'являтися забруднення: пил, косметика, сигаретний дим, ворсинки, але все це легко видаляється за допомогою спеціально розчину. Але є інша проблема - білкові відкладення. Ось тут і проявляється плюс двотижневих лінз перед місячними, тому що на них не встигає зібратися небезпечна кількість ліпідних і білкових відкладень.

Щоб дізнатися, як люди користуються двотижневими контактними лінзами, ми почитали відгуки і дуже здивувалися. Користувачі пишуть, що використовують такі лінзи три-чотири тижні замість двох. Дивно, чому вони так безвідповідально ставляться до себе, це добре, що вони не зіткнулися з можливими наслідками переношування лінз, а раптом би таке сталося? Вина була б тільки їх.

Що ж могло їм загрожувати?

  • Зараження інфекціями;
  • алергічні реакції;
  •  гіпоксії рогівки (зниження надходження кисню до рогівки ока).

В такому випадку можна навіть втратити зір; з'явиться сухість очей, відчуття, що в очах пісок; ну і, звичайно, дискомфорт, що може викликати зниження зору.

Навіщо ж ризикувати? Не переношуйте лінзи.

Обирайте ті, що Вам підійдуть і правильно використовуйте їх.