З приходом більш теплої пори року люди замислюються про оновлення образу: знімаються важкі пуховики і надягаються легкі весняні куртки, чоботи змінюються на кросівки, а на перенісся надягають сонцезахисні окуляри.

Особливо популярними зараз стали окуляри з поляризацією (в народі «Полароїд»), що відрізняються від звичайних темних деякими особливостями.

У чому особливість очків «полароїдів»?

Перевагою даного типу аксесуарів є те, що крім зниження інтенсивності світла, що потрапляє на очі, вони також усувають ефект від сонячних відблисків. Виникати вони можуть при відображенні променів від:

  1. Води.
  2. Снігу.
  3. Мокрої дороги.
  4. Скла - вітрин, вікон, автомобілів.
  5. Інших глянцевих поверхонь.

Відблиски більш небезпечні, ніж здається: вони сліплять очі, знижують комфорт перебування на вулиці в сонячну погоду і загрожують виникненням надзвичайних ситуацій. Наприклад, засліплений водій не бачить, куди їде, що може стати причиною автомобільної аварії. Через отбліковане світло органи зору швидше втомлюються, а при входженні в приміщення перед ними плавають темні плями і до штучного освітлення досить складно звикнути.

Як влаштовані поляризаційні окуляри?

Окуляри Полароїд, або, як їх ще називають, поляризаційні окуляри, влаштовані досить просто. Вони представляють собою багатошарову структуру, між пластинами якої вбудована спеціальна поляризаційна плівка. Вона не пропускає промені з горизонтальною поляризацією, що усуває ефект від відблисків і підвищує чіткість зору людини, що носить подібний аксесуар.

Справа в тому, що прямі сонячні промені мають вертикальну поляризацію, тоді як ті,які відбилися від інших поверхонь - горизонтальну. Окуляри з поляризацією усувають саме другий спектр променів, підвищуючи комфорт перебування на яскравому сонці.

Не забувайте і про те, що сонцезахисні окуляри повинні захищати не тільки від відблисків і яскравого світла, але й знижувати негативний вплив ультрафіолету, надмірна кількість якого загрожує розвитком ранньої катаракти. Перевірити темні окуляри на якість захисту від УФ-променів можна, попросивши консультанта в оптиці зробити тест за допомогою спеціального приладу.

Багато хто вважає, що захисту від ультрафіолету буде досить, але це не зовсім так. Все залежить від того, які конкретно завдання ви ставите перед  аксесуаром, який купуєте. Водіям рекомендують саме «Полароїд», щоб знизити ризик дорожньо-транспортних пригод. Та і будь-якій  людині буде зручніше, якщо відблиски не будуть сліпити очі і заважати насолоджуватися теплими днями.