Всі сприймають сонцезахисні окуляри, як необхідний аксесуар влітку, тому що їх носять всі.  На що ми звертаємо увагу, вибираючи сонцезахисні окуляри? Звичайно, приміряємо, щоб оправа підходила до форми обличчя за розміром, кольором,  смаковими уподобаннями. Коли-небудь при купівлі сонцезахисних окулярів ви звертали увагу на їх технічні параметри, ступінь затемнення, ступінь захисту від ультрафіолету? Якщо ні, то це серйозна помилка, яка може відбитися на вашому зорі. Отже, з яких параметрів слід виходити, обираючи свої ідеальні сонцезахисні окуляри.

Ступінь затемнення сонцезахисних окулярів залежить від кольору лінзи в них. Чим світліше окуляри, тим більше світла вони пропускають. Існують окуляри різних ступенів затемнення. Якщо ви купуєте якісні сонцезахисні окуляри, на них повинен бути вказаний ступінь затемнення лінз, де категорія 4 означає, що лінзи пропускають найменшу кількість світла, а 0 - найбільшу.

Лінзи з категорією затемнення 0 використовуються в хмарну або похмуру погоду, коли немає яскравого сонця. Категорія затемнення 1 означає, що лінзи пропускають приблизно 43-80% світла. Легке тонування служить скоріше косметичним ефектом. Якщо побачите цифру 2, дані лінзи із середнім рівнем світлопропускання, вони відмінно підійдуть для водіння або для не дуже сонячної погоди. Найоптимальніший варіант - категорія 3 - підходить для яскравої сонячної погоди, прогулянок по місту. А ось найтемніші лінзи краще не використовувати в звичайному житті, а приберегти для походу в гори або на пляж.

Важливо знати, що навіть найтемніші лінзи можуть не захищати очі від ультрафіолету, якщо в них немає спеціального фільтра. Саме тому, якщо Ви дбаєте про своє здоров'я, купувати окуляри варто тільки у вузькопрофільних місцях.

Крім кольору при виборі сонцезахисних окулярів ще потрібно звертати увагу на матеріал, з якого вони виготовлені. Звичайно, більш затребуваними є окуляри з полімерними лінзами - і це не дивно! Полімер легше скла, він не травмонебезпечний, та й в принципі набагато міцніше.

Варто взяти до уваги і розмір лінз - чим вони більші, тим краще закриють очі і шкіру навколо очей від яскравого світла і ультрафіолетових променів. Має значення і оправа, по її якості можна визначити добротність самих окулярів. Вона повинна добре утримувати лінзи,  не порипувати, заушники повинні щільно закриватися, не повинні бути ослабленими. При покупці огляньте окуляри, щоб оправа була не була викривлена ​​або пошкоджена.

Для того, щоб максимально захистити свої очі, намагайтеся купувати окуляри тільки в спеціалізованих магазинах, дізнавайтеся у консультантів якомога більше інформації.  Ці прості поради допоможуть не тільки захистити зір, але й придбати якісні окуляри.