Статистика стверджує, що майже два мільярди людей на Землі живуть з «астигматизмом», і якщо вірити цим цифрам, то виходить, що кожна четверта людина - «астигматик». При цьому більшість з них навіть не підозрюють про свої особливості, більш того, вони вже звикли бачити навколишній світ злегка спотвореним або дещо розмитим і не звертають на це уваги.

ЩО ТАКЕ АСТИГМАТИЗМ?

Астигматизм - порушення зору, при якому переламані світлові промені, які проходять крізь очний кришталик, створюють не одну, як це повинно відбуватися при здоровому зорі, а кілька сфокусованих точок, в результаті чого людина бачить нечітке або роздвоєне зображення. Чимось це нагадує фотоапарат, який ніяк не може сфокусуватися.

ПРИЧИНИ АСТИГМАТИЗМУ:

Виявити астигматизм можна навіть у маленьких дітей. Найчастіше його отримують «у спадок», тоді це вважається вродженим захворюванням. Але астигматизм очей можна і «придбати» в результаті травм, різних хвороб, пов'язаних з очима або хірургічним втручанням.

СИМПТОМИ АСТИГМАТИЗМУ:

Астигматизм супроводжується помітним зниженням зору, погіршенням якості зображення (іноді предмети здаються викривленими або роздвоєними). Крім того, очі швидко втомлюються, іноді турбує головний біль.

ЯК ВІДНОВИТИ ЗІР ПРИ АСТИГМАТИЗМІ?

Досить часто у людей зустрічається вроджений астигматизм до 0,5 діоптрій, який зовсім не викликає дискомфорту. Справа в тому, що це легка форма захворювання, яка майже не впливає на чіткість зображення. Але, щоб не допустити його погіршення, краще відразу звернутися до лікаря. При профілактиці легкого астигматизму слід регулярно робити спеціальні вправи для очей.

ЯК ПОЛІПШИТИ ЗІР ПРИ АСТИГМАТИЗМІ?

Існує кілька способів корекції астигматизму: окуляри зі спеціальними циліндричними лінзами, контактні лінзи і лазерна корекція. Якщо хірургічне втручання - не варіант, то можна підібрати спеціальні окуляри або астигматичні лінзи.

У наших салонах «Оптика-С» в Києві або на сайті інтернет-магазину "Кіївлінза" Ви знайдете величезний асортимент контактних лінз та окулярів, які дозволять забути про астигматизм надовго або назавжди. Крім того, в наших оптиках працюють лікарі-оптометристи.

Чекаємо Вас в наших магазинах - ми допоможемо бачити краще і комфортніше!