Причини поганого зору

На жаль, чи на щастя, з настанням нового століття, року, місяця навколо нас все змінюється. Починаючи стилем одягу і закінчуючи технікою, якою ми користуємося. Комусь подобається виходити із зони комфорту таким чином, а хтось, навпаки, робить все, щоб залишитися в своєму, вже давно збудованому і звичному світі. Незважаючи на те, що мінливий світ такий, який він є, приймають не всі, але багато хто все-таки намагається розвиватися в ногу з технічними та іншими змінами нашого людства, купуючи новітні сенсорні телефони, комп'ютери, плеєри та інші пристосування. Прекрасно ділитися з близькими всім тим цікавим, що Ви дізналися завдяки все тій же техніці, читати безкоштовні книги в електронному вигляді, пізнавальні статті. Але чи приємно усвідомлювати те, що від усієї цієї кількості техніки Ваші очі неодмінно втомлюються, падає зір, якість картинки набуває іншого вигляду? Звичайно ж ні!

Для того, щоб Ваш зір залишався 100%, і Ви могли проводити досить часу за комп'ютером або перед телевізором, ми дамо Вам декілька порад!

Гімнастика для зору

Ви повинні сісти на стілець, поклавши лікті на стіл. Потім закрийте очі долонями, м'яко, не варто притискати долоні до очей так, щоб вони повністю торкалися вашого обличчя. Тільки не пропускайте промінчики світла крізь Ваші пальці. Посидьте в такому положенні хоча б 10-20 секунд (можна і більше) і уявіть щось, що дійсно приносить Вам задоволення. Завдяки такій вправі ви не тільки дасте можливість Вашим очам трохи відпочити, а й піднімите собі настрій, перемістившись в приємні спогади ...

Гімнастика для очей «Крізь пальці»

Цю вправу потрібно робити так: розчепірте Ваші пальчики і піднесіть їх до очей тільки так, щоб вони були трохи нижче їх рівня. І просто дивіться крізь пальці на різні предмети, не концентруючись на чомусь одному. Саме це і допоможе Вам розслабити очі! Робіть подібні маніпуляції не менш 20-ти раз і тоді Ви відчуєте легкість в повіках. Не забувайте, що при цьому Ви ще і повинні постійно рухати головою, бажано плавно, Вам буде здаватися, що Ваші руки пливуть, але це потрібний результат!

Гімнастика для відновлення зору - це не тільки відмінна допомога для розслаблення, а й можливість по-справжньому відволіктися від повсякденної суєти і зарядитися правильною енергетикою.

Як Вашим очам можна релаксувати і як перевіряти зір в домашніх умовах, ми Вам вже розповіли, але потрібно не забувати про те, що це самий мінімум. І якщо Ваше здоров'я дійсно Вам важливо, то не забувайте відвідувати офтальмолога, радитися з ним і жити без страхів.

Таблиця для зору Вам на допомогу. Знайти її можна майже в будь-якому Інтернет-пошуковику. Вона допоможе Вам зрозуміти наскільки Ви погано або добре бачите і розвіє хоч малу частину Ваших сумнівів щодо зору!

Здоров'я Вам!