Якщо ви зіткнулися з астигматизмом

Причин поганого зору може бути досить багато. Серед них  вікові зміни, постійна робота за комп'ютером, вроджені дефекти. Досить поширеною і складною для лікування хворобою є астигматизм. Основні ознаки астигматизму - нечіткість і спотворення зображення. Також астигматизм може супроводжуватися головним болем, нудотою, швидкою стомлюваністю очей і тд. в залежності від ступеня розвитку. Астигматизм виникає через порушення форми рогівки ока або кришталика, тобто, основна відмінність при астигматизмі - порушення сферичності рогівки і кришталика ока. Зрозуміло, що і корекція зору в такому випадку повинна відрізнятися.

Як виправити астигматизм

Астигматизм ні в якому разі не можна «поправити» самостійно, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, і він вибере найбільш відповідний для вас спосіб корекції. Найчастіше астигматизм вроджений, але бувають випадки, коли він утворюється з часом. На даний час існує три способи корекції астигматизму: окуляри, торичні контактні лінзи і лазерна корекція. Метод лікування підбирається індивідуально, але найпростіший і досить ефективний - правильно підібрані контактні лінзи. Астигматизм обов'язково потрібно коригувати, в іншому ж випадку він може привести до косоокості або критичного погіршення зору.

Контактні лінзи для корекції астигматизму

Контактні лінзи при астигматизмі дозволяють максимально усунути спотворення зображення, але тільки в тому випадку, якщо вони підібрані правильно. Астигматичні лінзи відрізняються від звичайних за формою, вони сферо-циліндричні і по товщині трохи товщі звичайних сферичних лінз. Таким чином, вони можуть максимально адаптуватися під форму ока і усувати дефекти зору. Дуже важливо правильно розміщувати лінзу в оці, інакше ефект  буде не той і ще ви можете відчувати дискомфорт.

Виникає ще одне питання: чи можна при астигматизмі носити звичайні лінзи? Ніяких заборон немає, але поліпшення зору ви не помітите, спотворення так і будуть присутні, так що краще не експериментувати. Також звичайні лінзи можуть попросту рухатися в оці, так як не підходять за формою.

Не займайтеся самолікуванням і підберіть лінзи, які і справді поліпшать ваш зір, тоді і світ здасться яскравіше!