Яскраве сонце - супутник гарного настрою. Саме з ним пов'язані приємні спогади, насичені посмішками і сміхом. Однак, у нього є і мінуси: воно сліпить очі, при чому не тільки саме по собі, але і відбиваючись від поверхонь.

Зазвичай від сліпучих променів ми захищаємося, використовуючи сонцезахисні окуляри. Вони підвищують комфорт зору при знаходженні на вулиці в світлий час доби, знижуючи потік променів, що надходять до ока. Також вони знижують кількість ультрафіолету, шкідливого для здоров'я очей.

Але захистити від відблисків такі окуляри не здатні: у випадку з променями, відбиватися від інших поверхонь, потрібні не просто темні лінзи, а поляризаційні.

Переваги поляризаційних окулярів

Кожна людина відчуває дискомфорт, коли випадковий «сонячний зайчик» блікує їй прямо в очі і заважає бачити навколишні предмети. При чому, трапляється таке як влітку, так і взимку. В одну пору року вони відбиваются від води, скляних і глянцевих поверхонь, в іншу - від снігу і мокрого дорожнього полотна. У деяких ситуаціях це не тільки некомфортно, але і небезпечно: засліпленний водій може різко смикнути кермо автомобіля, що призведе до ДТП.

До переваг поляризаційних лінз відносять:

  1. Усунення ефекту відбивання від різних поверхонь (снігу, води, скла, вологої дороги). Це дозволяє уникнути сніжної сліпоти, різі в очах і просто малоприємних відчуттів.
  2. Підвищення контрастності «картинки», яку буде бачити людина. Видимі органам зору речі матимуть більш чіткі обриси і форми.
  3. Одночасно окуляри з подібними лінзами є також сонцезахисними, так як мають певну ступінь тонування.
  4. Багатозадачність використання дозволить користуватися такими окулярами людям з різними потребами.

Як це працює?

Щоб переконатися в тому, що даний тип засобів для зору дійсно працює і відрізняється від простих затемнених окулярів, важливо розуміти принцип роботи таких пристосувань.

Лінзи з поляризацією мають багатошарову структуру, між пластинами якої вбудована поляризаційна плівка. Справа в тому, що сонячні промені мають різне спрямування поляризації. Прямі - вертикальну, відображені ж - горизонтальну. Поляризаційні лінзи не пропускають тільки промені з горизонтальним типом поляризації, тоді як всі інші спокійно через них проходять. Зір значно поліпшується за рахунок відсутності відблисків.