Як часто в яскравий сонячний день хочеться захистити очі від сліпучого світла, але при цьому не відчувати дискомфорту, входячи в приміщення і не носити постійно сонцезахисні окуляри в руках. Вихід є! Це - фотохромні окуляри, спеціальні лінзи яких змінюють колір залежно від освітлення.

Як це діє?

Окуляри-хамелеони реагують на ультрафіолет. При яскравому сонці скельця окулярів затемнюються, при відсутності ультрафіолету їх лінзи знову стають прозорими. Сучасні лінзи, на відміну від старих аналогів, затемнюються не залежно від температури навколишнього середовища і освітлення приміщення.

Показання до носіння фотохромних окулярів

Вони, перш за все, показані для людей з поганим зором і різними дегенеративними процесами в сітківці. Вони не тільки захищають від шкідливого впливу УФ-променів, але й знімають зайву напругу, попереджають втому і прогресування дистрофічних процесів в очах, знижують ризик розвитку катаракти і онкологічних захворювань. Якщо у вас:

  • чутливі очі;
  • схильність до сухості, сльозотеча, подразнення;
  • часто з'являється відчуття піску в очах;
  • лопаються судини;
  • підвищений внутрішньоочний тиск

- описувані засоби корекції зору можуть стати справжнім порятунком від цих проблем.

Технології виготовлення

Існує два способи виготовлення таких лінз:

  • Інноваційне рішення, що дозволяє досягнути якісного ефекту зміни кольору: рівномірний розподіл фотохромної речовини по поверхні лінзи. В даному випадку спеціальну речовину, яка має властивості фотохромізму, розподіляється до певної глибини по всій поверхні лінзи;
  • відійшовший на другий план метод виробництва, при якому фотохромні речовини містяться у всій масі полімеру.

Також вони бувають двох відтінків - сірого та коричневого, а ступінь затемнення варіюється від слабкої (до 15%), до сильної (до 80%), так що покупець завжди може вибрати для себе оптимальний варіант.

 Окуляри для водіїв, що затемнюються

Раніше водії, які користувалися корекційними окуляри для зору,відчували незручності, так як їм доводилося використовувати спеціальні затемнюючи кліпси. А все тому, що скло не здатне пропускати ультрафіолет, а значить і "хамелеони" не затемнювалися в автомобілі. Але, завдяки сучасним технологіям, були створені компоненти, здатні затемнювати лінзи не тільки під впливом ультрафіолету, але й при впливі синіх променів короткої хвилі сонячного спектру,  проникаючих крізь скло. З такими окулярами всюди, в будь-якій ситуації очам буде комфортно і безпечно.